Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 3 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
13.08.2011, 11:45
Post: #1
Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Mam problem z opcją [Wprowadż kod] w poście, po napisaniu scriptu, kodu, nie mam widocznego tekstu tylko aktywne linki, nie wiem jaką opcję mam włączyć lub wyłączyć w panelu aby kod był jako tekst.. bardzo proszę o pomoc

np. .....

Kod:
<a href="http://www............." target="_blank"><img src="https://l........... .jpg" style="border:0px" alt="xxxxxxxxxxx">

tutaj kod mam w formie tekstu zaś na moim forum które konfiguruję nie mam tekstu tylko aktywny link lub obraz...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.08.2011, 13:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2011 13:49 przez Tidusek.)
Post: #2
RE: Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Chodzi ci o BBcode [.code]? Hmmm ten BBCode raczej na pewno jest zapisany w plikach php, więc jeżeli aktualizowałeś/instalowałeś forum to jest prawdopodobieństwo, że jakiś plik się nie wgrał. Także możesz spróbować podmienić wszystkie pliki MyBB.

Poza tym poszperaj w ACP <- to nie jest dużo pracy, a może coś znajdziesz... chociaż moim zdaniem twój problem jest zadany przez coś innego niż ustawienia w ACP... Ale próbuj!

Podaj jeszcze adres do forum.

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.08.2011, 14:18
Post: #3
RE: Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Podaj link do przykładowego wątku

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.08.2011, 16:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2011 16:21 przez amiga.)
Post: #4
RE: Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Nie wiem czy forum było aktualizowane, nie potrafię stawiać forum, dałam zlecenie, w ACP różności patrzyłam, konfiguruję forum sama, przeszłam ze skryptu Przema na MyBB, staram się robić dobrze tak jak rozumiem, jak czegoś nie rozumiem szukam w google ..

mam min coś takiego .. Narzędzia i konserwacja - Konwersja do UTF-8 mybb_mycode X Konwertuj - nie wiem co to oznacza ale X jest w czerwonym kolorze, nie ma zielonego odhaczenia czyli może to tu? boję się kliknąc na konwertuj ponieważ nie wiem co to oznacza a nie chcę nic zepsuć, ...

sprawdzałam wszelkie inne ustawienia ktore odpowiadają za sprawne działanie MyCode i powinno być dobrze a jednak jest problem ponieważ MyCode po objęciu treści w kod nie daje treści tylko np. aktywny obrazek zamiast treść linku do obrazka [script]..

tak jak pokazałam w pierwszym moim poście.. u was na forum script jaki napisałam i dałam na KOD jest widoczny w terści zaś u mnie daje aktywny obrazek banneru ...

nie mogę podać linku do mojego wątku ponieważ forum jest zamknięte, dopiero go robię ..

ale moge podać link do forum koleżanki ktora ma widoczne bannery i obok do skopiowania widoczny kod .. u mnie ten kod do skopiowania nie może być ponieważ w to miejsce mam 2 bannery

link -> http://forumreklamowe.net/Temat-Wymiana-...b-buttonem

ale u niej w sumie chyba tak być nie powinno, ponieważ script ma zaznaczony poprzez Kod PHP: co powoduje rozjechanie tematu ..

na tym linku jest dobrze -> http://thesilence.pl/Temat-chcesz-zosta%...-partnerem

i tu jest według mnie ok, ponieważ link do skopiowania pod bannerem jest objęty w Kod: i napis jest widoczny, można skopiować

u mnie ten napis daje obrazek bannera pomimo że daję go na kod: ....... Sad
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.08.2011, 16:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.08.2011 17:04 przez Tidusek.)
Post: #5
RE: Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Dobra rozwiążemy to inaczej. Więc wejdź w ACP -> Konfiguracja -> MyCode -> Dodaj nowy.

Uzupełnij go mniej więcej tak:
Tytuł i opis- wymyśl coś ;)
Wyrażenie regularne:
Kod PHP:
\[kod\](.*?)\[/kod\] 
Zamiana:
Kod PHP:
<code>$1</code
Włączony- oczywiście że tak!

Potem kliknij zapisz. Wejdź na forum i napisz nowy wątek/post i w tagach [kod][/kod] umieść kod html/php/co_tam_chcesz i zobacz czy działa :)

#edit:
To jest alternatywa dla BBCode wdrożonego domyślnie w MyBB. Powinno działać.

#edit2:
Ehhh po testach widzę, że to jednak nie zadziała na domyślnych BBCode MyBB (np [.b],[.u],[.url] itp), jednakże na html'u się sprawdza.

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
13.08.2011, 20:28
Post: #6
RE: Brak edytowa mycode podczas pisania nowego watku
Bardzo dziękuję za pomoc, problem już został rozwiązany, adm techniczny zauważył że odhaczyłam HTML na TAK na całe forum co spowodowało że linki objęte kodem nie wyświetlały treści tylko obraz ..

na przemo zawsze odhaczałam na TAK html, i myślałam że, konfigurując ustawienia forum opartym na skrypcie MyBB też mogę wziąć na tak html, a jednak nie.. raz jeszcze bardzo dziękuję wam za zaangażowanie i pomoc
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację