Jak przywrócić forum w moim przypadku?
|
02.08.2011, 07:31
|
|||
|
|||
Jak przywrócić forum w moim przypadku?
Witam.
wersja skryptu MyBB:1.6.3 - na tej wersji była wykonywana kopia bazy danych. adres forum:PC-Fachowiec na czym polega problem (screen, opis, komunikaty): We wtorek kiedy pojawiła się aktualizacja dałem wolną rękę jednemu z administratorów (początkujący w MyBB). Po jego "aktualizacji" wersja MyBB była cały czas ta sama (MyBB 1.6.3) i forum było sprawne (strona główna). Przywróciliśmy bazę danych i przez dwa dni był spokój. Wziął się ponownie za aktualizację oprogramowania forum. Teraz po jego aktualizacji nie wyświetlały się wątki - Błąd bodajże 404. Co mam teraz zrobić? Czy instalacja czystego MyBB 1.6.3 i przywrócenie bazy danych, a następnie aktualizacja by pomogła? Pytam się bo nie chcę tracić czasu, a może Wy znacie inne sposoby.? Proszę o pomoc. Pozdrawiam, eQuuS |
|||
02.08.2011, 09:36
|
|||
|
|||
RE: Jak przywrócić forum w moim przypadku?
A mi się wyświetla:
Cytat:Error Message: Robiliście coś dalej? Miałeś wgrane SEO? Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum. |
|||
02.08.2011, 10:31
|
|||
|
|||
Obecnie są wgrane pliki instalacyjne.
(02.08.2011 09:42)Xemix napisał(a): Instalujesz od nowa forum? Jeżeli masz kopię bazy danych z wersji np. 1.6.3 - możesz pobrać tą wersję, wrzucić na serwer i w inc/config.php ustawić dane do bazy danych. Bazę wgrywasz przez np. phpmyadmin i masz gotowe forum na MyBB 1.6.3. Potem zabierasz się za aktualizację.Pomoże? |
|||
02.08.2011, 10:55
|
|||
|
|||
Jeżeli wyświetlają się błędy 404 to problem powoduje na 99,9% wbudowany mechanizm SEO lub jakaś wtyczka związana z SEO.
Co do Twojego pomysłu instalacji od razu nowej wersji forum. To tak samo jakbyś pojechał do mechanika i powiedział "coś stuka w przednim lewym kole", a on na to "rozbierzemy samochód i złożymy od nowa, może naprawimy błąd". Zamiast instalować forum sprawdź najpierw plik htaccess. |
|||
02.08.2011, 11:36
|
|||
|
|||
Tych plików już nie ma na serwerze. Nie do najnowszej, a do 1.6.3 następnie 1.6.4a.
|
|||
08.08.2011, 00:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.08.2011 18:01 przez eQuuS.)
|
|||
|
|||
Zainstalowałem polską paczkę MyBB 1.6.3 następnie przywróciłem kopię bazy danych forum (po problemach z prefiksami - dodało mi podczas eksportu "mybb_1" - zastosowałem się do tego
Cytat:Baza danych: MySQLi forum poprawnie działało przez kilka minut (do prefiksu mybb dopisałem 1). Nie zauważyłem tego wcześniej, ale jest to już moja druga próba przywrócenia forum - bez aktualizacji do MyBB 1.6.4a i z aktualizacją do MyBB 1.6.4a forum działało poprawnie przez kilka minut. Obecnie nie mogę wejść w działy i wątki. Pokazuje: Kod: 404 Not Found Wyłączyłem adresy URL SEF i działa. Po przywróceniu bazy danych mimo, że nie mam włączonych wtyczek, mogę je konfigurować. ;x Po przywróceniu forum i aktualizacji oprogramowania podczas czytania wątku nie ma ilości stron. W dziale widać ile wątek ma stron, a czytając wątek nie ma w ogóle liczby stron i trzeba się przemieszczać ręcznie (pasek adresu). Muszę wspomnieć, że kiedy forum jeszcze działało był jeden problem - podczas czytania wątku pokazywały się nad liczbą stron wątku liczba stron wątków w dziale. Dzieje się tak tylko w domyślnej szacie graficznej. |
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości