Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 1 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
25.05.2011, 19:36
Post: #1
Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
Witajcie

Mój problem polega na tym że na domenie:

http://intex1.unixstorm.org/ -- ----- -- nie mogę się wylogować z forum
http://splowka.org.pl/ ------ nie mogę się zalogować, tzn loguje mnie ale odrazu wylogowywuje


Proszę o pomoc.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.05.2011, 20:21
Post: #2
RE: Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
Cytat:W artykule został opisany sposób jak pozbyć się problemów z logowaniem na forum.
Panel administracyjny
Ustawienia ciasteczek znajdziemy w: ACP --> Konfiguracja --> Ustawienia ogólne

Patrzymy na: Domena cookies, i Ścieżka cookies.

Jak naprawić problem z logowaniem?

Jeśli Nasz adres to http://www.adres.pl, ustawiamy następująco
Domena cookies: .adres.pl
Ścieżka cookies: /


Jeśli Nasz adres to http://www.adres.pl/twojeforum, ustawiamy następująco
Domena cookies: .adres.pl
Ścieżka cookies: /twojeforum

Jeśli Nasz adres to http://www.subdomena.adres.pl/twojeforum, ustawiamy następująco
Domena cookies: .subdomena.adres.pl
Ścieżka cookies: /twojeforum

Ewentualnie możemy użyć tego, aby upewnić się co do ustawień:
http://www.dennistt.net/mybb/cookiesettings.php
"Ręczna" zmiana w plikach i w bazie danych
Jeżeli nie mamy możliwości zalogowania się do panelu administracyjnego, należy wprowadzić odpowiednią zmianę w pliku inc/settings.php. Szukamy następujących wpisów:
Kod PHP:
$settings['cookiedomain'] = "XXX";
$settings['cookiepath'] = "XXX";
i odpowiednio nadpisujemy swoje dane w miejsca Xów.

Logowanie będzie już możliwe, ale w każdej chwili plik settings.php może zostać nadpisany danymi z bazy danych, które są niepoprawne, więc problem znów się pojawi. Dlatego należy zmienić także wpis w bazie danych.

1. Logujemy się do phpMyAdmina
2. W naszej Bazie Danych odnajdujemy tabelę mybb_setting (chyba że zamiast mybb_ nazwaliśmy tę stałą inaczej).
3. Z pasku narzędzi na górze wybieramy "Szukaj"
4. W zakładce ''name'' wpisujemy cookiedomain i klikamy wykonaj.
5. Zaznaczamy cookiedoamin i klikamy na taki ołówek na dole.
6. W polu "value" w okienku wartość wpisujemy nasze ustawienia cookies (wszystko opisane w pierwszej części tutka).
7. Kroki 3-6 powtarzamy jeszcze raz - zamiast cookiedomain wpisujemy cookiepath.

Poza tym, zmień/dodaj autora stylu, bo to na pewno nie tego co się podał na dole. (Dodaj -> URL Autora)

Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.05.2011, 20:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.05.2011 10:31 przez marines.)
Post: #3
RE: Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
Cytat:Poza tym, zmień/dodaj autora stylu, bo to na pewno nie tego co się podał na dole. (Dodaj -> URL Autora)

hmm, tyle że nie wiem kto ten styl zrobił, bo ja ten styl wziąłem z vietnamskiego forum mybb xD
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
25.05.2011, 21:24
Post: #4
RE: Na jednej domenie nie mogę się wylogować a na drugiej zalogować
A Ci Smile http://www.completevb.com/product/20

Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację