Optymaliacja MyBB
|
18.05.2011, 18:39
|
|||
|
|||
Optymaliacja MyBB
Jak najbardziej zoptymalizowac skrypt by by był szybki i zjadał jak najmniej transferu? Jestem otwarty na propozycje.
|
|||
18.05.2011, 20:11
|
|||
|
|||
RE: Optymaliacja MyBB
Usunąć zbędne wtyczki, włączyć cache. To podstawowe rzeczy.
|
|||
18.05.2011, 20:48
|
|||
|
|||
Szybki to rozumiem chodzi Ci, by strona ładowała się szybko niezależnie od łącza? Usunąć reklamy, część elementów ustawić kolorami w CSS, a grafikę z jpg, a tym bardziej png zmienić na gif.
Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum. |
|||
18.05.2011, 20:58
|
|||
|
|||
Jeżeli nie zależy ci na czytelności źródła strony to możesz skorzystać z imei Page Optimizer. Zaoszczędzisz nieco na transferze, a użytkownicy będą musieli pobierać nieco mniej danych do wczytania całej strony.
(18.05.2011 20:48)Johnny B napisał(a): a tym bardziej png zmienić na gif.Skąd taki pomysł? Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
18.05.2011, 22:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2011 22:11 przez krzysztof903.)
|
|||
|
|||
tylko że konwertowałem w ten sposób i powiem ze akurat co jak co ale jpg najmniej ważył co za tym idzie szybciej będzie sie ładował
(18.05.2011 20:58)marines napisał(a): Jeżeli nie zależy ci na czytelności źródła strony to możesz skorzystać z imei Page Optimizer. Zaoszczędzisz nieco na transferze, a użytkownicy będą musieli pobierać nieco mniej danych do wczytania całej strony.zaciekawiłeś mnie tym ale w jakim znaczeniu naruszy czytelność? i czy po wyłączeniu wtyczniki w razie jakby nie pasowało mi to nic sie nie stanie ze stylami i forum? |
|||
19.05.2011, 00:04
|
|||
|
|||
Ta wtyczka tylko usuwa z ostatecznego kodu strony białe znaki. Nie modyfikuje ona zupełnie nic w skrypcie.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
19.05.2011, 00:11
|
|||
|
|||
czyli po aktywacji i deaktywacji nic sie nie stanie?
|
|||
19.05.2011, 09:29
|
|||
|
|||
Dodatkowo połącz wszystkie pliku CSS w jeden i skompresuj. Skompresować możesz również pliki JS.
|
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości