Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
2 domeny jedna baza
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 domeny jedna baza
21.04.2011, 11:32
Post: #1
2 domeny jedna baza
Na początek, jeśli w złym temacie napisałam, to przepraszam, ale nie wiedziałem gdzie to napisać.

Czy jest możliwość stworzenia forum, które będzie działać tak:
http://www.domena1.pl
http://www.domena2.pl

Użytkownik zarejestrowany na domena1 zalogować sie może na domena2 i odwrotnie.

Szata graficzna na domena1 i domena2 jest inna.

Wyszukiwarka na obu domenach jest jedna
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21.04.2011, 12:11
Post: #2
RE: 2 domeny jedna baza
hmmm wydaje mi się, że do tego trzeba by było zainstalować dwa fora oparte o MyBB (na dwóch domenach) i ustawić je tak aby tworzyły i wykorzystywały wspólną tabelę z użytkownikami. Na jednym forum ustawić inny layout niż na drugim no i powinno działać....

Btw; posty w tych dwóch domenach mają być takie same?

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
21.04.2011, 12:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.04.2011 15:43 przez carmen_07.)
Post: #3
RE: 2 domeny jedna baza
Tak, posty mają być takie same i kategorie też, w sumie to tylko grafika ma się różnić.
pomyliłam się.
Posty mają być takie same, jednak kategoria z domeny1 ma być w domena2.

np.
domena1
- kategoria1
-- podkategoria1.1
-- podkategoria1.2
- kategoria2
-- podkategoria2.1
-- podkategoria2.2 ...

a w domienie2 ma być tylko:
- podkategoria2.1
- podkategoria2.2 ...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 07:24
Post: #4
RE: 2 domeny jedna baza
W takim razie dwa skrypty, na dwóch domenach muszą wykorzystywać jedną bazę danych, a layout na jednym sobie dasz inny niż na drugim, to samo ze strukturą działów i masz to co chcesz.

Tylko, że zrobienie jednej bazy dla dwóch forów i konfiguracja dwóch mybb tak aby korzystały z jednej bazy może być kłopotliwa...

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 08:49
Post: #5
RE: 2 domeny jedna baza
a czy znajdę instrukcję gdzieś jak taką bazę wykonać?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 12:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.04.2011 12:41 przez Lukasz.)
Post: #6
RE: 2 domeny jedna baza
(22.04.2011 08:49)carmen_07 napisał(a):  a czy znajdę instrukcję gdzieś jak taką bazę wykonać?
Przeszukaj MyBB.com

http://community.mybb.com/thread-80749.html
http://community.mybb.com/thread-56981.html

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 12:49
Post: #7
RE: 2 domeny jedna baza
ale coś po polsku bym prosiła.
Korzystając z Google Translator nie potrafię dobrze zrozumieć o czym jest mowa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 12:55
Post: #8
RE: 2 domeny jedna baza
(22.04.2011 12:49)carmen_07 napisał(a):  ale coś po polsku bym prosiła.
Korzystając z Google Translator nie potrafię dobrze zrozumieć o czym jest mowa.
Nie widziałem gotowego poradnika w języku angielskim, nie widziałem również gotowego poradnika w języku polskim. Na polskich forach/stronach możesz znaleźć tylko ogólne opisy, takie jak wyżej. Powiem tak, będzie z tym trochę zabawy. Smile

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.04.2011, 18:51
Post: #9
RE: 2 domeny jedna baza
no to będzie ciężko :/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację