Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Problem przy prznosinach forum
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 3 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem przy prznosinach forum
16.04.2011, 21:13
Post: #1
Problem przy prznosinach forum
Witam
Mam problem, mianowicie chciałem zmienić hosting i domenę forum, zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją jednak napotykam powtarzający się błąd.
Najpierw błąd był inny związany z wtyczką awards jednak po usunięciu wtyczki napotykam kolejny błąd. Co mam zrobić, męczę się już tym problemem od 2 tygodniu próbowałem już wyeliminować błąd na rożne sposoby.

Cytat:Treść błędu:
Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv/www/vhosts/fifagalaktyczni.pl/httpdocs/inc/settings.php:1)
Lokalizacja:
Plik: inc/functions.php
Linia: 1622
Kod:
1619.
1620. $mybb->cookies[$name] = $value;
1621.
1622. header($cookie, false);
1623. }
1624.
1625. /**


Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.04.2011 14:30 przez marines.)
Post: #2
RE: Problem przy prznosinach forum
Ręcznie zmieniałeś zawartość pliku settings.php? To w nim jest problem. Możliwe, że któryś cudzysłów jest pominięty.

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 15:07
Post: #3
RE: Problem przy prznosinach forum
tak ręcznie,
dodam najlepiej plik w załączniku...


Załączone pliki
.php  settings.php (Rozmiar: 8,8 KB / Pobrań: 4)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 16:21
Post: #4
RE: Problem przy prznosinach forum
Może tak się zapytam; które linie zmieniałeś? Zachowałeś poprawne (dla mybb) kodowanie plików?

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 17:50
Post: #5
RE: Problem przy prznosinach forum
Czym edytowałeś ten plik? Zmień kodowanie na UTF-8 bez bom

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 18:02
Post: #6
RE: Problem przy prznosinach forum
zmieniałem notatnikiem adres forum i cookies
jak mam zmienić kodowanie forum, teraz niby działa, ale mam kolejny problem, bo forum działa ale tak jak by nie działo, bo wszystko chodzi jednak jak chce przejść do panelu admina lub użytkownika to czyta mi starą bez tzn ze starego adresu forum z cba.pl jak to możliwe na pierwszy rzut oka jeśli nie przejdę do panelu jest dobrze jednak po przejściu aktywuje się stara baza i przekieruję mnie potem na stary adres....
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
17.04.2011, 21:41
Post: #7
RE: Problem przy prznosinach forum
Notatnikiem!? Notatnik to najgorsze dziadostwo. Pobierz Notepad'a++ i w nim edytuj wszystkie pliki. Aby zmienić kodowanie pliku klikasz: format -> koduj w UTF-8 bez BOM i dopiero wtedy edytujesz pliki.

Problem wyjaśniony ;]

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19.04.2011, 15:22
Post: #8
RE: Problem przy prznosinach forum
(17.04.2011 18:02)luukasz79 napisał(a):  wszystko chodzi jednak jak chce przejść do panelu admina lub użytkownika to czyta mi starą bez tzn ze starego adresu forum z cba.pl
Nie uaktualniłeś konfiguracji. Musisz pozmieniać w bazie (mybb_settings) odwołania do adresu forum.

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19.04.2011, 16:24
Post: #9
RE: Problem przy prznosinach forum
Zrobiłem wszystko tak jak radziliście forum działa jednak, po zmianie mybb_senttings wszystko chodzi aż do unieruchomienia forum (domyślenie jest zamknięte) po tym plik setings powraca do starych ustawień adresu adres.cba.pl i jest tak jak wcześniej... co źle robię?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
19.04.2011, 18:22
Post: #10
RE: Problem przy prznosinach forum
Czyli w bazie danych w tabeli mybb_settings przejrzałeś wszystkie wpisy i zamieniłeś stary adres na nowy oraz to samo zrobiłeś z plikiem /inc/settings.php i po tych zabiegach ustawienia się przywracają?

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację