Ostatnio na forum
|
14.03.2011, 15:42
|
|||
|
|||
![]()
Właściwie to mój problem dotyczy bardziej php niż samego forum, otóż chciałbym zrobić coś takiego jak jest na mybbsite czyli "Ostatnio na forum"
tak jak w temacie, szukam więc kodu na stronę oraz dokładne wytłumaczenie gdzie go umieścić. Moze być też związane z rss tak jak tutaj, tylko prosilbym o wytlumaczenie co i jak. |
|||
14.03.2011, 22:19
|
|||
|
|||
RE: Ostatnio na forum
Akurat my korzystamy z wbudowanej funkcji w WordPress.
Zainteresuj się http://marines.jogger.pl/2008/08/10/najn...j-stronie/ |
|||
15.03.2011, 14:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.03.2011 14:37 przez Szczechu.)
|
|||
|
|||
skorzystałem z linku powyzszego, dodalem na serwer plik MyBBLatest.class.php
nie wiem tylko o co chodzi z tym poleceniem Cytat:Przykłady użycia Wpisałem poprostu te 2 linijki (oczywiscie wpisując w nawias adres strony) tam gdzie mają wyświetlać się linki do tematów, wygląda to tak Kod PHP: <div class="sidebar_box"> i po wejściu na stronę pojawia sie Cytat:require_once('MyBBLatest.class.php'); $mybb = new MyBBLatest('forum', 'http://piecdwa.pl/forum'); Wiem że zrobiłem jakiś błąd, pewnie z tymi dwoma linijkami powyzszymi, tyle ze dawno juz nie grzebalem w php i nie pamietam co powienienm zrobic, moze ktos pomoc ? |
|||
15.03.2011, 18:03
|
|||
|
|||
Ja równiez przyłaczam sie do tematu z tym, ze u mnie nic nie wyswietla. Wstawiłem wszystko identycznie jak kolega wyżej i nic nie pobiera. Dane napewno sa dobre sprawdzałem 100 razy.
|
|||
15.03.2011, 21:41
|
|||
|
|||
Szczechu jak widzisz w linii 194 skryptu index52.php pojawia się błąd. A jest nim "call to undefined method MyBB::posts()" czyli odwołuje się do czegoś co jest niezdefiniowane. Jesteś pewien, że zgodnie z:
Cytat:Zakładamy, że zapisaliśmy klasę w pliku "MyBBLatest.class.php" w tym samym folderze, w którym znajduje się plik, w którym chcemy wyświetlić posty lub wątki. Zatem w owym pliku dołączamy plik klasy: Wrzuciłeś plik w odpowiednie miejsce? Tworzę style dla MyBB na zamówienia - sprawdź. | Mój we-blog - projekty, szablony, pierdoły | Nie pomagam PW! Problem? Pisz na forum. |
|||
16.03.2011, 01:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.03.2011 01:45 przez Szczechu.)
|
|||
|
|||
Troche sam pokminiłem w czym może być błąd i oto co znalazłem:
po pierwsze źle zainicjowane forym, domyślnie jest ./ a ja forum mam w katalogu forum więc zmieniłem na /forum/ ale nie widać aby coś to dało. no i w tym kodzie który wydawał mi się od początku "goły" więc dodałem znacznik </php Kod PHP: <h2>Ostatnio na forum</h2> Kod PHP: <h2>Ostatnio na forum</h2> pojawia się biała strona i napis Kod: Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/accounts_s/szczechu/public_html/index52.php on line 192 Kod: <h3>Najnowsze wątki z działu X</h3> w poleceniu bylo napisane że trzeba "zainicjować klasę" nie wiem co to znaczy ale wpisałem przed Kod PHP: $mybb = new MyBBLatest('forum', 'http://piecdwa.pl/forum'); Kod: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE, expecting T_STRING in /home/accounts_s/szczechu/public_html/index52.php on line 191 troche sie rozpisałem, może teraz ktoś coś poradzi ? //EDIT Naprawiłem ten wcześniejszy błąd który wyskakiwał, był to po prostu błąd zapisu, zostawiłem samo jendo słowo, ale teraz wyskakuje błąd w następnej linijce, mianowicie Kod: Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /home/accounts_s/szczechu/public_html/index52.php on line 193 nie mam pojecia o co tym razem mzoe chodzic.. Ps. plik mylatestcalss ma w tym samym katalogu co index |
|||
16.03.2011, 09:51
|
|||
|
|||
Szczechu mi sie udało. Poprostu zawartość kasy, wklepałem w tym samym pliku co sekwencje do wyswietlania ostatnich tematów. I tyle;P Ja klase zapisywałem w oddzielnym pliku to mi nie szło.
|
|||
16.03.2011, 11:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.03.2011 11:24 przez Szczechu.)
|
|||
|
|||
W którym miejscu to wklepałeś ? i w miejscu gdzie mają być wyświetlane te tematy uzywales znacznika php ? czy wklepałeś tak jak w poradniku
|
|||
16.03.2011, 19:45
|
|||
|
|||
Wklepałem w ten plik gdzie chce aby wyświetlało tematy. Tak w znaczniki php
|
|||
27.03.2011, 11:08
|
|||
|
|||
Polecam zainteresowanie się podstawami PHP.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości