Poszukuję Dodatkowe pola i szerokość!
|
31.12.2010, 15:18
|
|||
|
|||
Dodatkowe pola i szerokość!
Witam problem polega na tym, że umieściłem dodatkowe pola profilu pod avatarem, a niektórzy użytkownicy mają puste pola, a mimo to one sie wyświetlają.
Kod: {$lang->postbit_posts} {$post['postnum']}<br /> ![]() Kolejną sprawą jest czy da się ustawić aby notki administratora odnośnie ostrzeżenia były widoczne pod postem tj. ktoś napisał "TREŚĆ NIEZGODNA Z REGULAMINEM" dajemy mu ostrzeżenie, a notka jest widoczna "To jest niezgodne z regulaminem patrz punkt 1a" |
|||
31.12.2010, 16:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31.12.2010 16:06 przez Lukasz.)
|
|||
|
|||
RE: Dodatkowe pola i szerokość!
Pola się wyświetlają, ponieważ tekst "nick z", "level", itd. znajdują się w szablonie. One zostaną wyświetlone niezależnie czy zmienna $post['fid*'] zawiera jakąś wartość. Aby to "ładnie" działało trzeba by pobawić się w kodzie (nie da się tego zrobić w szablonie, no chyba, że skorzystasz z wtyczki umożliwiającej wstawianie PHP w szablony), aby najpierw sprawdzić czy zmienna nie jest pusta i później wyświetlić co tam chcesz.
|
|||
31.12.2010, 16:15
|
|||
|
|||
Dzięki za odpowiedź, a czy mógłbyś mi podać nazwę takowej wtyczki umożliwiającej dodanie kodu PHP?
|
|||
31.12.2010, 22:03
|
|||
|
|||
(31.12.2010 16:15)Scross napisał(a): Dzięki za odpowiedź, a czy mógłbyś mi podać nazwę takowej wtyczki umożliwiającej dodanie kodu PHP?Tego Ci trzeba -> http://mybbhacks.zingaburga.com/showthread.php?tid=260 ![]() ![]() |
|||
01.01.2011, 00:23
|
|||
|
|||
A co do szerokośći może ktoś wie?
|
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości