Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Błąd przy logowaniu
09.11.2010, 08:34
Post: #1
Błąd przy logowaniu
Witajcie, mam problem..
Niektórzy użytkownicy gdy logują się, mają komunikat:
Cytat:MyBB napotkało błąd wewnętrzny w zapytaniu SQL i nie może kontynuować. Błąd SQL: 1054 - Unknown column 'id' in 'where clause' Zapytanie: SELECT * FROM mybb_moderators WHERE ((id IN ('2') AND isgroup='1') OR (id='95' AND isgroup='0')) AND fid='37'

Wersja skryptu MyBB: 1.4 14 PL
Hostingodawca: Jun.pl - JunPremium
Adres forum: http://www.forumes.pl

Błąd wystąpił niedługo (4 dni) po przenoszeniu z Przema, jednak to na 100% nie jest przez to.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09.11.2010, 09:57
Post: #2
RE: Błąd przy logowaniu
Jakie wtyczki masz zainstalowane?

Postęp tłumaczenia: 96% [##############################]
[marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09.11.2010, 10:40
Post: #3
RE: Błąd przy logowaniu
Ważne ogłoszenia, shoutbox, group legends, przez ostatni dzień na forum byli, pomniejszanie obrazów
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09.11.2010, 20:30
Post: #4
RE: Błąd przy logowaniu
Czy aktualizowałeś (próbowałeś aktualizować) forum do 1.6 albo do nowszej wersji 1.4? Proponuje pobrać paczkę plików zgodną z wersją Twojego forum i podmienić pliki (na początek podmień tylko inc/functions.php).

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
10.11.2010, 15:56
Post: #5
RE: Błąd przy logowaniu
Dzięki, all działa.
Drugi problem:
W ACP ładuje się tylko ( w Pluginach) napis

Cytat:Aktywuj, dezaktywuj i zarządzaj pluginami, które zostały załadowane do katalogu inc/plugins na Twoim forum. Aby nie pokazywać plugina na liście, ale nie utracić żadnych zapisanych przez niego informacji, kliknij na przycisk Dezaktywuj.
a lista wogóle się nie łąduje. AKtualizacja wtyczek wogóle sie nie ładuje. Co jest przyczyną?


Lukasz edited 10.11.2010 23:40 this post because:

Jeden wątek = jeden problem

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
04.01.2017, 22:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2017 12:44 przez zeeltom.)
Post: #6
RE: Błąd przy logowaniu
Wersja skryptu MyBB: 1.4 11 PL
Hostingodawca: nazwa.pl
Adres forum: http://zeeltom1.nazwa.pl

Próbowałem upgradować forum, ale w trakcie upgrade padły bazy w hostingu.
Postawiłem to na nowo, na innym serwerze i forum niby działa, baza wgrała się poprawnie, ale niestety nie można się zalogować, zarejestrować, wysłać maila z przypomnieniem hasła itp.
Np. po logowaniu pojawia się pusta strona i nic się nie dzieje.
Pojawia się tylko to: http://zeeltom1.nazwa.pl/forum/member.php
Coś nie tak z plikiem member.php?
Gdzie szukać błędu?

W końcu dałem sobie radę. Na tym lekko uszkodzonym zrobiłem upgrade do najnowszej wersji i upgrade ponaprawiało bazę i resztę śmieci. Działa. Dziękuję wszystkim za pomoc Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację