Wybór hostingu - proszę o radę
|
26.08.2010, 22:04
|
|||
|
|||
Wybór hostingu - proszę o radę
Od razu na wstępie usprawiedliwiam się, że używałem opcji "Szukaj" ale takiego wątku nie znalazłem.
Mam hosting w AZ.pl Roczny limit transferu: 1600 GB Powierzchnia na dysku: 10 GB Forum sobie rośnie a tu nagle wyłączają nam serwer i twierdzą, że zbyt duże obciążenie mamy. I to w niecały miesiąc po przedłużeniu go na kolejny rok ![]() Po telefonicznej rozmowie przywrócili, co prawda usługę, ale aby odciążyć serwer musieliśmy wyłączyć większość wtyczek. Co ciekawsze, juz dwa dni wysyłają maila z raportem ![]() Zastanawiamy się nad zmianą dostawcy. I tutaj mam pytanie do Was: którego dostawcę i jaką opcję serwera polecacie? Obecnie mamy "na oku" dwie możliwości: http://www.linuxpl.com/ z opcją w5GB i http://nazwa.pl/serwery-informacje-ogolne.html serwer Active. Proszę o rady. Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
26.08.2010, 22:20
|
|||
|
|||
RE: Wybór hostingu - proszę o radę
Linuxpl to bardzo dobra firma. Serwery są stabilne i bardzo szybko skontaktujesz się z administratorami. Osobiście polecam Ci linuxpl.com
![]() ![]() ![]() |
|||
26.08.2010, 22:24
|
|||
|
|||
Jakie parametry i do jakiej ceny?
|
|||
26.08.2010, 22:39
|
|||
|
|||
Support LinuxPL jest akurat niekompetentny, ale jeżeli nie będziesz potrzebował wsparcia i nie przewidujesz problemów z serwerem to może być. Netmark jest w miarę dobry.
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
26.08.2010, 23:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2010 00:07 przez Kot.)
|
|||
|
|||
Lukasz napisał(a):Jakie parametry i do jakiej ceny?Parametry wiadomo; im wyższe tym lepiej ![]() A cena gdzieś do 300 - 350 zł/rok Generalnie chodzi mi o to, aby serwer działał stabilnie i wytrzymał obciążenie forum (w niedalekiej przyszłości także kilku podstron) a nie jak obecny zadyszki dostawał co chwila ![]() marines napisał(a):Netmark jest w miarę dobryDzięki. Zaraz tam zajrzę ![]() Forum Literackie Inkaustus - Wejdź a już zostaniesz. |
|||
27.08.2010, 11:52
|
|||
|
|||
(26.08.2010 23:58)Kot napisał(a): Parametry wiadomo; im wyższe tym lepiejZobacz HosTeam, LH, OVH, a jeżeli potrzebujesz naprawdę czegoś dobrego będziesz musiał dołożyć trochę i wybrać Beyond albo hostersów. Swoją droga dziwne, że Twoje forum powoduje aż takie duże obciążenie. Stwórz wątek w dziale poświęconym MyBB i podaj listę wtyczek, sposób cachowania, użycie pamięci i liczbę zapytań w jakimś wątku oraz na stronie głównej. |
|||
27.08.2010, 15:55
|
|||
|
|||
Ja osobiście polecam Linuxpl.com - korzystam z ich usług od roku i nie miałem żadnych nieprzyjemności, na support też nie narzekam.
Tworzenie stron www - wBoard.net System prywatnych Presell Pages - Precle.xemix.eu Grupa profesjonalnych katalogów stron - Katalogi.xemix.eu |
|||
27.08.2010, 19:15
|
|||
|
|||
Jeśli martwisz się o obciążenie, to najlepiej skorzystaj z unixstorm.org. Mają bardzo porządne serwery, solidny support i do tego - nie podchodzą rygorystycznie do limitów.
Oferta dla użytkowników MyBB PL -> http://forum.mybboard.pl/dzial-mybb-hosting-mybb_76 pozwala na 10% zniżki. Samo MyBB PL korzysta z LPL i raczej nie potwierdzam tego, co mówi marines, ponieważ nieraz wymyślałem różne cuda i zawsze stawali na wysokości zadania. Zgodzę się tylko z tym, że nie wszyscy pracownicy wsparcia są odpowiednio wyszkoleni. ![]() |
|||
29.08.2010, 23:13
|
|||
|
|||
Witam.
Polecę Ci RedHosti ![]() http://www.webmastertalk.pl/redhosti-pl-...-4597.html Powyższy link przedstawia ich ofertę ![]() Jeszcze warte polecenia są OVH oraz Linuxpl. |
|||
30.08.2010, 10:53
|
|||
|
|||
(27.08.2010 19:15)DamYan napisał(a): Jeśli martwisz się o obciążenie, to najlepiej skorzystaj z unixstorm.org. Mają bardzo porządne serwery, solidny support i do tego - nie podchodzą rygorystycznie do limitów.Polecam Linuxpl.com tak samo jak DamYan, od roku nie było żadnych problemów, chodź kilka razy w nocy na 2-3 minuty nie było dostępu do strony, ale to był godzina 3-4 w nocy ![]() |
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości