Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Jak dodać nowy guzik do edytora w mybb?
 
Ocena wątku:
  • 2 głosów - 3 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak dodać nowy guzik do edytora w mybb?
26.08.2010, 02:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2010 16:52 przez marines.)
Post: #1
Question Jak dodać nowy guzik do edytora w mybb?
Witam.

Znalazlem ten temat o tym jak dodac nowy guzik..ale niestety cos mi nie idzie. Nie znam sie na tym az tak dobrze..wiec potrzebuje takiego "lopatologicznego" wyjasnienia Smile

Temat jak dodac nowy guzik > DODAJ GUZIK

Kod guzika
Kod:
, {type: 'button', name: 'mycode', sprite: 'mycode', insert: 'mycode', title: 'nazwa MyCode'}

Cytat:Gdzie jako mycode wstaw Twoje wyrażenie regularne. Przykładowo, jeżeli Twoje wyrażenie regularne jest takie \[flash\](.*?)\[/flash\], to zamiast mycode wpisujesz flash. Jako nazwa MyCode wpisz jakąś nazwę np. dodaj flash.

A to chcialbym dokladnie wiedziec:

name: 'mycode', - nazwa np mp3?(chce player mp3 dodac)
sprite: 'mycode', - tutaj co wstawic? tez mp3?
insert: 'mycode', - tutaj co wstawic? tez mp3?
title: 'nazwa MyCode'} - Dodaj Mp3

moje wyrażenie regularne - \[mp3\](.*?)\[/mp3\] - dodaje "mp3" ?

Dobrze to rozumiem? Czy nie bardzo?

oraz kod na nowy obrazek do tego guzika

Kod:
#.messageEditor .toolbar_button .toolbar_flash_stream {
    background: url(images/flash.gif) no-repeat;

co wstawic za "toolbar_flash_stream" ?

marines edited 26.08.2010 11:48 this post because:

Po co te pogrubienie?

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 08:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2010 08:30 przez Tidusek.)
Post: #2
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
Nie wiem ale jak wszystko masz zmienione na mp3 to chyba ścieżka do obrazka również powinna być z mp3 czyli url(images/mp3.gif)...

Więcej Ci niestety nie pomogę...
Lukasz na pewno Ci pomoże - w końcu to jego poradnik Wink
insert z angielskiego -> wstawić, więc chyba ta wartość jest odpowiedzialna za to co po kliknięciu ma być wstawione do posta, lecz głowy nie dam...

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 12:18
Post: #3
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
ehh..a moze ktos cos wiecej napisze?Big Grin
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 12:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.08.2010 17:18 przez Lukasz.)
Post: #4
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
Kod:
, {type: 'button', name: 'mp3', sprite: 'mp3', insert: 'mp3', title: 'Dodaj MP3'}

Cytat:#.messageEditor .toolbar_button .toolbar_sprite_mp3 {
background: url(images/mp3.gif) no-repeat;

Cytat:Dobrze to rozumiem? Czy nie bardzo?
Dobrze, swoją drogą w takich przypadkach można próbować (nic nie da się zepsuć), jak nie będzie działać wtedy podajesz jak zrobiłeś i my pomagamy.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 13:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2010 13:51 przez Cuban.)
Post: #5
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
dziekuje za pomoc Wink
a ten kod

#.messageEditor .toolbar_button .toolbar_mp3_stream {
background: url(images/mp3.gif) no-repeat;

dodac w dowolnym miejscu w css?
zrobilem wszystko tk jak tu jest ..i nie ma guzika

mycode nazywa sie Mp3 Player...czy to ma jakies znaczenie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 13:59
Post: #6
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
(26.08.2010 13:35)Cuban napisał(a):  mycode nazywa sie Mp3 Player...czy to ma jakies znaczenie?
Nie ma.

Twój obrazek wygląda tak
.gif  mp3[1].gif (Rozmiar: 55 bajtów / Pobrań: 56) więc jak coś ma się wyświetlać?

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 14:03
Post: #7
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
dodalem grafike na nim...

i odswiezylem strone..i nadal nic nie widze
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 14:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2010 14:06 przez Tidusek.)
Post: #8
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
Wyczyść cahe przeglądarki. Ciasteczka i pamięć podręczną też wyrzuć.

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 14:17
Post: #9
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
mam 3 przegladarki i nie widze w nich obrazka Smile ..co co kaman?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.08.2010, 14:20
Post: #10
RE: Jak dodac nowy guzik do edytora w mybb?
No to ciekawe. Zrób usera testowego i podaj nam dane do niego - to osobiście sprawdzimy.

[Obrazek: 31349.png]
[Obrazek: 28026.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację