Obramowanie i zaokrąglenie
|
31.07.2010, 15:16
|
|||
|
|||
Obramowanie i zaokrąglenie
W #content mam takie ustawienia:
border: 10px solid #fff; -moz-border-radius: 10px; -webkit-border-radius: 10px; 1. Chciałbym, żeby zaokrąglenie było tylko w dolnej części forum. 2. I czy oprócz tej ramki można ustawić dodatkową taka jak jest w panelu? Link do forum: http://cs.lezajsk.pl Serwery CS |
|||
31.07.2010, 16:17
|
|||
|
|||
RE: Obramowanie i zaokrąglenie
1. http://border-radius.com/
2. O jakiej ramce mówisz? Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
31.07.2010, 16:45
|
|||
|
|||
border: 10px solid #fff; - biała ramka 10px
![]() Serwery CS |
|||
31.07.2010, 16:54
|
|||
|
|||
Próbuję Ciebie rozszyfrować, ale nie mam pojęcia co chcesz osiągnąć. Co to znaczy "ustawić dodatkową" i o jakim w jakim panelu?
Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
31.07.2010, 17:08
|
|||
|
|||
Pod logiem jest tabelka, po lewej napis "Counter - Strike Leżajsk", a po prawej menu do logowania, całość jest w ramce, taką samą chciałbym dołożyć do #content, ale bez usuwania border: 10px solid #fff;
Serwery CS |
|||
12.08.2010, 09:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.08.2010 09:40 przez Tidusek.)
|
|||
|
|||
Temat trochę stary ale właśnie rozszyfrowałem to border-radius. Zaraz postaram Ci się wytłumaczyć jak zrobić aby boki były zaokrąglone dla wielu typów przeglądarek.
Aby zadziałało dla liska musisz dopisać przedrostek -moz- ,a aby zadziałało dla jakiejś przeglądarki ,która działa na silniku webkit to musisz dopisać -webkit- Teraz wartości: Kod PHP: border-radius: 0 0 0 0 Drugie zero - wpisz liczbę px o jaką ma być zaokrąglony prawy górny bok Trzecie zero - wpisz liczbę px o jaką ma być zaokrąglony lewy dolny bok Czwarte zero - wpisz liczbę px o jaką ma być zaokrąglony prawy dolny bok Czyli jak chcesz zaokrąglić tylko dolną część forum to do klasy #content dopisz sobie: Kod PHP: border-radius: 0 0 20px 20px Powinno działać - jakby nie działało do dodaj na końcu ; ( np border-radius: 0 0 20px 20px; ) ![]() Pozdrawiam. PS: Dla IE to nie zadziała ale na IE nie ma mocnych ![]() Przepraszam za post pod postem ale nie mogę już edytować a dopiero teraz zauważyłem ,że nie masz edytować #content tylko #container!!! Teraz widzę przywary czasu edycji postów ;> Te ; na końcu muszą być czyli do szablonu #container musisz dopisać: Kod PHP: border-radius: 0 0 20px 20px; To była ostatnia doklejana wiadomość. Pozdrawiam. ![]() ![]() |
|||
12.08.2010, 10:21
|
|||
|
|||
To już zostało podane.
![]() Postęp tłumaczenia: 96% [##############################] [marines w sieci]> FB :: Launchpad :: Blog |
|||
12.08.2010, 14:57
|
|||
|
|||
Serwery CS |
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości