Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
container memory theme
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
container memory theme
25.12.2013, 15:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.12.2013 15:10 przez beautiful.)
Post: #1
container memory theme
Witam, mam problem z container'em, mianowicie chciałbym uzyskać tło pod forum.

Kod:
#content {
    width: 91%;
    min-width: 980px;
    max-width: 1600px;
    margin: auto;
    line-height: 1.3;

}
#container (
width: 94%;
background: white;
)

Adres forum: http://frag-house.fibercraft.pl/

Mam tak, lecz nie działa, oczywiście w header mam zmienną <div id="content">
Chciałbym uzyskać taki efekt:
http://oi39.tinypic.com/s3g2gh.jpg

Proszę o pomoc. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę !! Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 01:22
Post: #2
RE: container memory theme
Masz ogromnie pomieszany kod, przykładowo na stronie głównej masz 160 znaczników <div>, ale zamykasz je tylko 145 razy.

W podanym przez Ciebie przykładzie dodajesz tło do container, jednak w kodzie nie masz elementy <div> o takim ID.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 09:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.12.2013 11:40 przez beautiful.)
Post: #3
RE: container memory theme
Upss Sad I nie ma na to żadnej rady? Bardzo mi zależy na containerze, nie da się z tym nic zrobić?

Jakoś pokombinowałem i wyszło, lecz ucieka mi content na lewą stronę, dawałem do divów float:center do container również i bez jakichkolwiek skutków.

Jakieś rady?

Kod:
#container {
width: 93%;
    background: #fff;
    border: 1px solid #e4e4e4;
    color: #000000;
    margin: auto auto;
    padding: 10px;
    text-align: left; /* IE 5 fix */
}

#content {
width:90%;
background: #f1f1f1;
border: 1px solid #2b2b2b;
border-top: 1px solid #313131;
padding: 10px;
}
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 19:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.12.2013 19:08 przez Lukasz.)
Post: #4
RE: container memory theme
Proponuje zrobić porządek w kodzie.

Do #content dodaj
Kod:
margin: 0 auto;

Cytat:dawałem do divów float:center
Float nie może przyjąć takiego parametru. http://www.w3schools.com/cssref/pr_class_float.asp

Cytat:do container również i bez jakichkolwiek skutków.
Powtórzę, w kodzie nie masz <div> o ID container. Więc jak mają być widoczne jakiekolwiek zmiany w pliku CSS? Polecam otworzenie źródła strony i spojrzenie w kodu.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 21:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.12.2013 21:35 przez Lukasz.)
Post: #5
RE: container memory theme
Wow działa, eleganckoo Smile Dzięki wielkie kolego !!
A co byś jeszcze zrobił w sensie mówiąc "porządek w kodzie" na Swoim miejscu? Smile

Ps. Dzięki dzięki wielkie !!!!!!!!!

A kolego, pomógłbyś mi jeszcze z tym? Mianowicie chcę to do góry.

http://oi43.tinypic.com/2dmicfn.jpg
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 21:35
Post: #6
RE: container memory theme
Cytat:A co byś jeszcze zrobił w sensie mówiąc "porządek w kodzie" na Swoim miejscu?
Przeczytaj co napisałem powyżej http://forum.mybbsite.pl/showthread.php?...09#pid6909

Cytat:A kolego, pomógłbyś mi jeszcze z tym? Mianowicie chcę to do góry.
Jedne wątek = jeden problem.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
26.12.2013, 22:09
Post: #7
RE: container memory theme
No troszkę już zaczynam ogarniać to Smile Dzięki wielkie kolego, założę nowy temat, ten można zamknąć. Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację