Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Podstrona - kilka poprawek
07.11.2013, 08:14
Post: #1
Podstrona - kilka poprawek
Cześć. Liczę ,że tu mi ktoś pomoże, bo na mybboard mnie olali. Pracuję na localhost jak narazie. Robię sobie podstronę,która w pierwszym etapie ma pole do wpisania nicku i po wciśnięciu przycisku generuje statystyki. Chce poprawić żeby ten pasek zniknął bo mam ciągle. Mój kod w szablonie "o" wygląda tak :

Kod:
<html>
<head>
<title>{$mybb->settings[bbname]} - Panel</title>
{$headerinclude}
{$metag}
<style>
.pole { border: 1px solid #db8149; background: #fcdab4; width:166px; float: left; margin-left: 30px; height: 75px; -webkit-border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; margin-top: 25px; }
.avek { float: left; width: 63px; margin-top: 6px; }
.dane { float:left; }
</style>


</head>
<body>
{$header}
<table class="serwery" width="100%" cellspacing="1"
cellpadding="4">  <tbody><tr>  <td class="thead"
colspan="6" style="text-align:center;"><strong>Panel</strong></tr
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="{$theme['tablespace']}" border="0" align="center" style="background:white;"> <tr>
<td class="trow2 post_content" style="padding-left: 30px;">  
<table>

    <tr><td align="center">
        <form action="o.php" method="get">
            <input type="hidden" name="p" value="0" />
            Nick: <input name="nick" value="" size="20" style="width: 100px;" type="text">
            <br /><br />
            <input name="generuj" value="Dalej" type="submit">


        </form>
   </td></tr>
</table>
{$Wyswietlskina}
{$nickgracza}
{$ranga}
{$death}
{$skins}
{$score}
{$kill}
</td>
</table>
<br style="clear: both" />


{$footer}
</body>
</html>

Natomiast plik o.php wygląda tak :

Kod:
<?php      
    define("IN_MYBB", 1);
define('THIS_SCRIPT', 'o2.php');

require_once "./global.php";
global $db;

     mysql_connect('xxx', 'xxx', 'xxx')
    or die('Nieudane polaczenie z baza danych...');
// wybór bazy danych
mysql_select_db('xxxx')    
    or die('Nie udalo sie wybrac bazy danych...');
    
    
   if(isset($_GET['nick']))
    {
        $nick = mysql_escape_string($_GET['nick']);
         $wynik = mysql_query("SELECT * FROM `players` WHERE `nick`='$nick'");
             if(mysql_num_fields($wynik) == 0 || mysql_num_rows($wynik) == 0)
        {
        
        ?>
            <table>
            <tr><td align="center">
            <br /><br />
            <b>Taki nick nie jest zarejestrowany na serwerze!</b>
            <br /><br />
            </td></tr>
            </table>    
        <?php                
        }else{

        while ($dane = mysql_fetch_assoc($wynik))
      
        {
           $skin = $dane['skin'];
       $Avatar = "http://localhost/skiny/$skin.png";
       $Wyswietlskina= '<img src="'.$Avatar.'"><br />';
       $skins = '<b>Skin:</b> '.$dane['skin'].'<br />';
       $nickgracza = '<b>Nick:</b> '.$dane['nick'].'<br />';
       $kill = '<b>Zabójstw:</b> '.$dane['kills'].'<br />';
       $death = '<b>Śmierci:</b> '.$dane['deaths'].'<br />';
       $score = '<b>Respekt:</b> '.$dane['score'].'<br />';
    switch ($dane['crew_level']) {
    case 3:
    $ranga = '<b>Ranga: <font color="red">Head Admin</font></b><br />';
    break;
    case 2:
    $ranga = '<b>Ranga:<font color="blue">Admin</font></b><br />';
    break;
    case 1:
    $ranga = '<b>Ranga: <font color="green">Moderator</font></b><br />';
    break;
    case 0:
    $ranga = '<b>Ranga: <font color="black">Gracz</font></b><br />';
    break;
    }
}
      
        }
}
    eval("\$podstr = \"".$templates->get("o")."\";");
    output_page($podstr);

?>

Pomoże ktoś z tym,żeby po wygenerowaniu ten pasek na nick zniknął?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.11.2013, 13:17
Post: #2
RE: Podstrona - kilka poprawek
Co masz na myśli pisząc "pasek"? Formularz do wpisania nicku?

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.11.2013, 13:42
Post: #3
RE: Podstrona - kilka poprawek
Tak,dokładnie Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.11.2013, 21:56
Post: #4
RE: Podstrona - kilka poprawek
Ja to bym mniejwięcej tak zrobił:

Te logowanie dać w zmienną (dodać do pliku)
Następnie zmienną dać w szablon
Potem ten kod z logowaniem w pliku zrobić w if else. Smile

Jesli coś nie tak napisałem to prosiłbym o poprawienie mnie. Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację