Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Informacja o COOKIES
04.06.2013, 21:47
Post: #1
Informacja o COOKIES
Jak jest zrobione to na portalu i forum, że jest ta sama informacja ten sam zapewne skrypt realizujący to zadanie związane z informacją o plikach COOKIES?
Chodzi mi o mybbsite.pl

Chciałbym wiedzieć też o co dokładnie chodzi z tym?
Cytat:Na tym forum nie ma za dużo zablokowanych URL w Robots.txt. Zastosowane jest dodatkowo konwertowanie kanoniczne, więc odpada problem z duplikatami związanymi np. z sortowanie.

Jak jest zastosowanie to konwertowanie kanoniczne?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.06.2013, 21:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.06.2013 21:43 przez Lukasz.)
Post: #2
RE: Informacja o COOKIES
Cytat:Jak jest zrobione to na portalu i forum, że jest ta sama informacja ten sam zapewne skrypt realizujący to zadanie związane z informacją o plikach COOKIES?
Zajrzyj do źródła strony, na dole w kodzie jest (brzydko dodany Wink) kod, który za to odpowiada. Możemy skopiować na swoje forum/stronę kod, który wyświetla informacja o cookies.

Cytat:Jak jest zastosowanie to konwertowanie kanoniczne?
Polecam wpisanie "konwertowanie kanoniczne" w wyszukiwarkę. Tongue https://support.google.com/webmasters/bi...wer=139066

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
05.06.2013, 22:59
Post: #3
RE: Informacja o COOKIES
To jest skrypt od GOOGLA? Ale on Ci coś dziwnie działa powinien być na samym dole ekranu, a nie na samym dole strony. Sprawdzałem na IE i Chrome jak przewiniesz stronę na sam dół to go widać, a on powinien ukazywać się, ale na samym dole ekranu.

Coś jest nie tak z tym kodem.

A to konwertowane kanoniczne to wiem, że chodzi o ustawienie dla danego linku "canonical" ale jak to zrobić poprzez Google SEO wtyczkę? Tylko jak i gdzie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06.06.2013, 10:49
Post: #4
RE: Informacja o COOKIES
(05.06.2013 22:59)applex napisał(a):  To jest skrypt od GOOGLA? Ale on Ci coś dziwnie działa powinien być na samym dole ekranu, a nie na samym dole strony. Sprawdzałem na IE i Chrome jak przewiniesz stronę na sam dół to go widać, a on powinien ukazywać się, ale na samym dole ekranu.

Coś jest nie tak z tym kodem.
Niby dlaczego ma być od Google? Sam to napisałem. Przecież możesz dowolnie ustawiać ten pasek, wystarczy wprowadzić zmiany w kodzie CSS. 5 sekund roboty.

(05.06.2013 22:59)applex napisał(a):  A to konwertowane kanoniczne to wiem, że chodzi o ustawienie dla danego linku "canonical" ale jak to zrobić poprzez Google SEO wtyczkę? Tylko jak i gdzie?
Pytania dotyczące wtyczek MyBB zadawaj w http://forum.mybbsite.pl/d-wtyczki-26

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
06.06.2013, 22:37
Post: #5
RE: Informacja o COOKIES
Ale jak mam wprowadzić zmiany w CSS? Daj kod tego CSS'a odpowiedzialnego za wyświetlanie tego paska i powiedz jak zmodyfikować go aby ten pasek stał w miejscu na samym dole ekranu tak jak na większości stron www, a nie był na dole strony i się przewijał z nią. Rozumiesz o co mi chodzi.
Ogólnie rozwiązanie mi się podoba ale muszę je rozkminić. Jak skopiowałem sam kod to znika jak się zamyka to, ale wyświetla się nia na stronie, ale w stronie jak wszystko inne. Jest częścią niej.
Kod:
div id="infocookies">
Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w <a href="http://mybbsite.pl/polityka-prywatnosci">polityce prywatności</a><br />
<b><a href="javascript:mmu();">Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację</a></b>
</div>
<script language="javascript">
function mmu()
{
var mm2 = new Date();
mm2.setTime(mm2.getTime() + (3600000 * 24 * 368));
document.cookie = 'mmu=1; path=/; expires=' + mm2.toUTCString();
document.getElementById('infocookies').style.display='none'
}
if(document.cookie.indexOf("mmu=1")>=0)
            document.getElementById('infocookies').style.display='none'
</script>
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.06.2013, 19:20
Post: #6
RE: Informacja o COOKIES
Wystarczy zajrzeć do pliku CSS Tongue
Kod PHP:
#infocookies {
backgroundrgb(228228228);
positionrelative;
bottom0;
width100%;
text-aligncenter;
z-index5;


Odnośnie zmian, polecam http://www.kurshtml.edu.pl/ lub http://www.w3schools.com/css/

Również polecam http://mybbsite.pl/promuj-mybb Wink

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.06.2013, 21:37
Post: #7
RE: Informacja o COOKIES
Ale dalej nie rozumiem jak mam zrobić, aby ta informacja o COOKIES nie przewijała się przy przesuwaniu paska nawigacyjnego po prawej stronie, ale aby ulokowana była na samym dole i cały czas tam była, a tylko strona aby się przewijała?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07.06.2013, 21:51
Post: #8
RE: Informacja o COOKIES
http://www.kurshtml.edu.pl/css/pozycjonowanie.html

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację