Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
AgeChecker
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AgeChecker
24.04.2013, 11:44
Post: #1
AgeChecker
wersja skryptu MyBB:1.6.9
co do adresu forum znajduje się na razie na subdomenie i jest wyłączone ale jak ktoś będzie koniecznie potrzebował to podam
wczoraj szukałem wtyczki ageChecker wpisywałem w google ageChecker mybb i wyskoczyło mi forum i była ta wtyczka pobrałem plik ageChecker.php wrzuciłem do inc plugin i chcąc wejść w acp w plugin aby go zainstalować pokazało mi się takie coś [Obrazek: 339u6gh.jpg] klikając tak przenosiło na główną stronę acp więc powróciłem na forum gdzie znalazłem plugin okazało się ze plugin jest zrobiony pod skrypt ten tego ale admin napisał
Cytat:Musiałbyś na podobnej zasadzie załączyć plik ageChecker-a do pliku podstrony administracyjnej w MyBB.
więc mógł by mi ktoś napisać co zrobić lub jak przerobić skrypt aby po wpisaniu adresu www pokazała się taka informacja czy jesteś pełnoletni i tak czy nie i gdzie go później wgrać jak coś podaje kod skryptu

Kod:
<?php

    $verify_code = '
        <div id="ageverify" style="position:fixed; display:table; top:0; left:0; width:100%; height:100%; background:rgba(0,0,0,0.9); z-index:999; text-align:center;">
            <div style="display:table-cell; vertical-align:middle; color:#fff;">
              <h1>Jesteś pełnoletni?</h1>
              <form method="POST" action="?">
                  <input type="submit" name="age_true" value="Tak" style="padding:6px 20px;" />
                  <input type="submit" name="age_false" value="Nie" style="padding:6px 20px;" />
              </form>
              </div>
        </div>';

    if(isset($_POST['age_true'])) {
        $_SESSION['age_verified'] = 1;
    }
    if(isset($_POST['age_false'])) {
        header('Location: http://google.com');
    }
    if(!isset($_SESSION['age_verified'])) {
        echo $verify_code;
    }

?>

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24.04.2013, 13:13
Post: #2
RE: AgeChecker
Przecież ten kod to nie wtyczka do MyBB!

Zapoznaj się z
http://docs.mybb.com/Authoring_Plugins.html
http://docs.mybb.com/MyBB_Plugin_Hooks.html

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
24.04.2013, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.04.2013 15:16 przez dsikora.)
Post: #3
RE: AgeChecker
Teraz wiem ze ten kod to nie wtyczka do mybb ale myślałem wczesniej inaczej i wstawiłem plik z kodem to inc i później wchodząc w pluginy w acp wyświetliła mi się taka informacja jak wyżej załączyłem czy jesteś pełnoletni a admin z innego forum wytłumaczył mi właśnie ze to nie jest wtyczka do mybb ale można na podobnej zasadzie plik załączyć do podstrony administracyjnej w mybb to będzie działać więc dlatego pomyślałem ze może to prawda i wolałem się spytać właśnie na polskiej stronie o mybb

a co do linków dzięki przejrzałem ale i tak mi nic nie mówią bo nie znam się na angielskim

Teraz wiem że ten kod, to nie wtyczka do mybb, ale myślałem, inaczej i wstawiłem plik z kodem do folderu inc i później wszedłem w pluginy w panelu administratora.Pokazała mi się taka informacja, jak na powyższym obrazku. Czy jesteś pełnoletni. Na innym forum wytłumaczyli mi, że to nie jest wtyczka do mybb. Ale można na podobnej zasadzie plik załączyć do podstrony administracyjnej w mybb. I, wtedy powinno działać. Więc napisałem tu na forum aby się dowiedzieć, czy jest taka możliwość, aby to działało na skrypcie mybb. Dzięki za linki, ale nie znam angielskiego.

Lukasz edited 24.04.2013 13:55 this post because:

Niestety, opuściłem czytanie po drugiej linijce. Popraw swojego posta i dodaj do niego kropki oraz przecinki.

Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27.04.2013, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.04.2013 12:03 przez Lukasz.)
Post: #4
RE: AgeChecker
http://translate.google.pl Wink

Znalazłem tutorial po polsku http://webax.pl/topic/77-phpmybb-tworzen...u-do-mybb/

Filmy po angielsku http://forum.mybbsite.pl/w-tutorial-twor...-mybb-1217 Zresztą wystarczy, że pobierzesz jakąś gotową wtyczkę i przejrzysz kod.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację