Problem z poradnikiem do przenoszenia forum na inny serwer
|
17.04.2013, 08:38
|
|||
|
|||
Problem z poradnikiem do przenoszenia forum na inny serwer
Przeczytałem ten artykuł http://mybbsite.pl/jak-przeniesc-mybb-na-inny-serwer
ale również podobny na innej stronie. Nie wiem czy mogę tutaj podać linka do tej innej strony, więc na wszelki wypadek nie podaję i opiszę jak to tam wygląda. Oba poradniki różnią się. W związku z tym mam pytania: 1. W innym poradniku jest napisane, żeby dezaktywować wszystkie pluginy. Czy tak? 2. W innym poradniku nie jest nic wspomniane o zapytaniach do bazy danych. Chodzi o: Kod: UPDATE `mybb_settings` SET `value` = 'http://nowy_adres' WHERE `mybb_settings`.`name` = 'bburl'; 4. W innym poradniku jest napisane, że musi być przeniesiony katalog 'install' 5. Dopisane jest również: Cytat:II etap - wgrywanie forum na nowy serwer Wiec jak to jest z tą aktualizacją?? Nie chcę czegoś schrzanić. |
|||
17.04.2013, 10:37
|
|||
|
|||
RE: Problem z poradnikiem do przenoszenia forum na inny serwer
Artykuł na mybboard.pl przedstawia inny sposób przenoszenia.
Cytat:Nie wiem czy mogę tutaj podać linka do tej innej strony, więc na wszelki wypadek nie podajęNiby czemu nie możesz? ![]() |
|||
18.04.2013, 21:59
|
|||
|
|||
Zrobiłem aktualizację dokładnie według Waszego poradnika i niby wszystko działa do momentu logowania.
Wpisuje login, hasło i po kliknięciu w zaloguj mam białą stronę a w pasku adresu http://insidery.eu/member.php ![]() Pomożcie. |
|||
18.04.2013, 22:25
|
|||
|
|||
Nie mogę niestety tego sprawdzić, ponieważ masz zablokowane forum.
Edytowałeś plik inc/languages/polish/member.lang.php? |
|||
19.04.2013, 00:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.04.2013 03:27 przez SLAVOO.)
|
|||
|
|||
Nic nie zmieniałem oprócz tego co dokładnie w poradniku. Nie używałem tylko tego BigDump bo baza wgrała mi się bez problemu. Forum jest zamknięte bo nie działa.
![]() Będę tu jutro bardzo często zaglądać. Daj znać to otworzę. Czy to ma coś wspólnego z cookies? Ale chyba dobrze wpisałem tzn: .insidery.eu i / Baza danych też jest dobrze wgrana. Nie wiem o co chodzi z tym. ![]() Przy rejestracji, tak się kręci długo, jakby nie mógł się połączyć z bazą danych. Dziwne, bo cała reszta działa a w pasku adresu jest oczywiście /member.php ![]() Dobra, gotowe..... Podmieniłem czysty member.lang.php z paczki instalacyjnej polskiej i działa. ![]() ![]() ![]() Nie wiem czym to spowodowane było ale jest OK |
|||
20.04.2013, 11:04
|
|||
|
|||
Mam jeszcze pytanie z tym kręcącym się kółkiem. Czemu tak jest?
Nie chce w ogóle sprawdzić. ![]() |
|||
20.04.2013, 16:17
|
|||
|
|||
Posprawdzaj skrypty jQuery.
|
|||
20.04.2013, 18:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.04.2013 19:24 przez SLAVOO.)
|
|||
|
|||
Nie znam się na jQuery. Całe forum zostało skopiowane na żywca, łącznie z bazą danych. Co może być nie tak z jQuery jak nic nie było zmieniane? Nawet nie wiem gdzie szukać.
Może da coś podmiana pliku od rejestracji? |
|||
21.04.2013, 15:44
|
|||
|
|||
Na domyślnym stylu jest to samo?
|
|||
21.04.2013, 18:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.04.2013 18:29 przez SLAVOO.)
|
|||
|
|||
Tak, jest tak samo.
Szablon: member_register Kod: <html> Domyślny styl to ten niebieski, na dole jest wybór, default lub Games. Styl default został przeze mnie nieco pokolorowany. Z resztą to bez znaczenia chyba generalnie bo wszystko było dobrze na starym hostingu. Po przeniesieniu się to zrobiło. Wszystko inne działa już. ![]() Pliki validation.js , member.php, member.lang.php oryginalne. |
|||
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości