Zaloguj się Załóż konto
Odpowiedz 
Żądany URL nie może zostać pobrany
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Żądany URL nie może zostać pobrany
27.03.2012, 19:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.03.2012 19:05 przez aeroflash.)
Post: #1
Żądany URL nie może zostać pobrany
Witalju
Nie wiem czy to doby dział i miejsce na takie pytanie, ale z racji, że chcę postawić skrypt MyBB pomyslałem zapytać tutaj, a mianowicie
zmieniłem hosting na swoją małą stronę ze strefa.pl (brak pewnych funkcji, które uniemożliwiały mi zainstalowanie skryptu forum) na hosting w nazwa.pl)
Z racji tego musiałem dokonać przekierowania serwerów DNS strefa.pl na serwery DNS nazwa.pl
Przy edycji wpisów na strefa.pl dostałem informację, że ta procedura może trwać nawet do 48h, ale nie wiem czy objaw jaki mam to właśnie te 48h tworzących się zmian.

Jak wpisuję adres strony to np. raz stronę mam, mogę się zalogować na forum mogę je edytować, a po jakimś czasie kiedy próbuję przeładować stronę, pojawia się taki błąd:

BŁĄD
Żądany URL nie może zostać pobrany

Podczas sprowadzania URL-a: http://mojastrona.pl/forum/

wystąpił następujący błąd:

Dostęp zabroniony.

Konfiguracja serwera wyklucza Twój dostęp do niego w chwili obecnej.
Skontaktuj się z Biurem Obslugi Klienta jeśli jest jest to nieprawidłowość.
Generated Tue, 27 Mar 2012 12:51:30 GMT by http://www.strefa.pl (squid)


Czy to obja, że jeszcze te zmiany nie zaszły?
Wczoraj miałem tak, że jak się zalogowałem do panelu admina to zaraz mnie wylogowywało na przeglądarce IE, na FireFoxie znów mogłem się zalogować, ale też mnie po jakimś czasie automatycznie wylogowywało. Dopiero wczoraj wieczorem wróciło wszystko do normy, teraz jak przysiadłem do strony niby się loguję, ale czasami strona www mi znika i wyskakuje mi taki komunikat jak wyżej.

Te 48h jeszcze nie minęły, ale zastanawiam się czy nie popełniłem może błędu z racji, że raz adres www jest raz go nie ma.

Wyczytałem, że dzieje się tak też bo gdzieś jakieś stare wpisy prowadzą na serwery DNS straego hostingu, także może jeszcze czasami przy wywoływaniu strony www natrafiam na te stare nieaktualne serwery DNS

Rekordy zasobów nie były aktualizowane dynamicznie w strefie.

Popełniono błąd przy ręcznym dodawaniu lub modyfikowaniu statycznych rekordów zasobów w strefie.

W bazie danych serwera DNS istnieją stare rekordy zasobów pozostałe z buforowanych wyszukiwań, nie zaktualizowane przy użyciu bieżących informacji lub usunięte, kiedy nie były już potrzebne.


p.s. jak zrobic aby wpisywany adres http://www.mojastrona.pl/FORUM nie wywoływał błędu 404 brak strony, ale automatyczne wskazywał na adres http://www.mojastrona.pl/forum

w pliku httpacess coś należy dodać?

a druga sprawa jak skonfigurować skrypt w panelu admina aby na dole w stopce był odnośnik do moje strony http://www.mojastrona.pl
a nie do miejsca w którym aktualnie jestem?

p.s. jeszcze jedno pytanie jak robicie albo jakie wtyczki dodajecie, że pod odnośnikami do profilu użytkownika są reklamy?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2012, 19:56
Post: #2
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
Poczekaj trochę aż wszystko ładnie się zmieni w DNSach. Przenosiłeś forum z jednego hostingu na drugi, czy instalowałeś nowe na nowym serwerze?


Uwaga #1 jakieś partie tekstu np. błędy obejmuj tagami [quote]. Obecnie Twój wątek jest bardzo długi
Uwaga #2 Jeden wątek = jeden problem

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2012, 21:25
Post: #3
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
Na starym hostingu, czyli strefa.pl miałem postawiony tylko wordpress i on śmigał dobrze, ale chciałem podczepić forum, jednak na strefa.pl nie ma obsługi phpinfo, więc skryptu forum nie dało się zainstalować. Zrezygnowałem ze strefa.pl i założyłem hosting na nazwa.pl gdzie wszystko się zainstalowało, ale tak jak piszę zaczęły się dziać dziwne rzeczy witryna jest, witryny nie ma. Dziś już jest lepiej, także pewnie te nieaktualne wpisy w DNSach znikają i chyba od tego to się tak robiło. Na localhost takich rzeczy nie miałem, więc to wina nie jest po mojej stronie.

Wszystko instalowałem od 0 bo w zasadzie dopiero zaczynam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
27.03.2012, 21:39
Post: #4
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
Ok, w takim razie poczekaj te 2-3 dni od podpięcia domeny. Jeżeli problem będzie nadal występował, to będziemy szukać rozwiązania.

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
29.03.2012, 22:59
Post: #5
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
I jak wszystko OK?

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.04.2012, 20:08
Post: #6
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
tak dziala teraz wszystko dobrze, takze wpisy w dnsach sie musialy poustawiac Wink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.04.2012, 20:29
Post: #7
RE: Żądany URL nie może zostać pobrany
Ok, miło słyszeć. W razie czego wiesz gdzie nas szukać. Smile

Znajdź nas na: Facebooku/Google+ | Download
Pomogłem? [kliknij] Smile

Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację