Zaloguj się Załóż konto
Wątek zamknięty 
Problem z wyświetlanym czasem
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wyświetlanym czasem
01.03.2012, 22:20
Post: #1
Problem z wyświetlanym czasem
Zauważyłem to kilka dni temu: gdy jestem w panelu głównym forum, jako nie zalogowany - czas wyświetlany jest prawidłowo, po zalogowaniu już czas jest błędny. W PA w konfiguracji czas mam ustawiony prawidłowo, zadałem również odpowiednie zapytanie w SQL. Wszystko działało dobrze do czasu.
Jaka może być przyczyna? oto adres mojej strony: http://www.czarr.xaa.pl/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
01.03.2012, 22:52
Post: #2
RE: Problem z wyświetlanym czasem
Jeśli zrobiłeś w SQL tak jak poniżej

Zmiana czasu
UPDATE `mybb_users` SET `timezone` = 'a', `dst` = 'b', `dstcorrection` = 'c'

Gdzie:
a ? strefa czasowa, w przypadku np. strefy +2 podajemy tylko 2, w przypadku np. strefy -2 podajemy -2.
b ? czas letni, 0 ? wyłączony, 1 ? włączony
c ? ustawienia czasu letniego, 0 ? nie używaj czasu letniego(wtedy b musi równać się 0), 1 ? zawsze używaj czasu letniego (wtedy b wtedy musi równać się 1), 2 ? automatycznie wykryj czas letni (wtedy b musi równać się 1)

to dobrze lecz, musisz zmienić jeszcze jedną rzecz Wink
Wejdź w ACP>>>Konfiguracja>>>Formaty daty i czasu i tam gdzie masz "Format czasu" i coś tam zapewne masz wpisane, to to co masz tam wpisane usuń i wpisz H:i i będzie wszystko działaćWink
Znajdź wszystkie posty użytkownika
01.03.2012, 23:19
Post: #3
RE: Problem z wyświetlanym czasem
Wszystko się wyjaśniło przy okazji ustawienia opcji wyświetlania wątków. Jeszcze raz dziękuję, temat zamykamy.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości



Forum MyBBsite.pl wykorzystuje cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie, więcej informacji w polityce prywatności
Akceptuję politykę prywatność, zamknij informację